Ο Λούσιος και ο Αλφειός έχουν εντυπωσιακά περάσματα μικρού και μέτριου βαθμού δυσκολίας
Η ένταση ανεβαίνει σε κάποια περάσματα, καθώς και η διάθεση
Ο χειρισμός της βάρκας απαιτεί ομαδικότητα εντός και εκτός νερού

Ώρα και σημείο αναχώρησης

Αναχώρηση στις 8:30 από το πάρκο του ΟΣΕ Καλαμάτας, δίπλα στο γήπεδο μπάσκετ.

Διάρκεια δραστηριότητας

4 ώρες

Βαθμός δυσκολίας και Προϋποθέσεις συμμετοχής

Μέτρια δυσκολία
Από 8 ετών και πάνω
Χρειάζεται γνώση κολύμβησης

Παρεχόμενα

  • Όλες οι απαραίτητες μετακινήσεις για την υλοποίηση της δραστηριότητας
  • Επαγγελματίες οδηγοί ποταμού
  • Όλος ο απαραίτητος εξοπλισμός (στολή και καλτσάκια νεοπρέν, σωσίβιο, κράνος)
  • Σνακ και γεύμα μετά τη δραστηριότητα

Τι να έχεις μαζί σου

  • Δεύτερο ζευγάρι παπούτσια που θα βραχούν
  • Μαγιό
  • Πετσέτα

Δήλωση συμμετοχής

Με την δήλωση συμμετοχής και την εξόφληση του ποσού της δραστηριότητας, βεβαιώνεται ότι δέχεσαι και ότι πληρείς τους όρους & προϋποθέσεις συμμετοχής.

Ακύρωση συμμετοχής

Το κόστος συμμετοχής επιστρέφεται στο ακέραιο για ακυρώσεις που γίνονται σε παραπάνω από 29 ημέρες πριν την προγραμματισμένη διεξαγωγή της δραστηριότητας.
Σε ακυρώσεις που γίνονται σε λιγότερο από 30 ημέρες πριν την προγραμματισμένη διεξαγωγή της δραστηριότητας, επιστρέφεται το 50% του ποσού που έχει καταβληθεί.
Σε ακυρώσεις που γίνονται σε λιγότερο από 10 ημέρες πριν την προγραμματισμένη διεξαγωγή της δραστηριότητας, δεν επιστρέφεται κανένα μέρος του ποσού που έχει καταβληθεί.
Αν θέλεις, μπορείς να δώσεις την θέση σου σε κάποιον άλλο που θα βρεις εσύ (απλώς ενημέρωσέ μας για το όνομα αυτού που θα έρθει στη θέση σου, καθώς και email και το τηλέφωνό του).
Σε δραστηριότητες με περιορισμένες θέσεις τηρείται σειρά προτεραιότητας. Για τον λόγο αυτό φρόντισε για την έγκαιρη δήλωση συμμετοχής.

Περιγραφή

Η κατάβαση rafting ξεκινάει από τη γέφυρα του Ατσίχολου στον ποταμό Λούσιο. Κωπηλατούμε στα κρυστάλλινα νερά του ποταμού μέσα σε ένα τούνελ από φυτά και δέντρα. Οι βράχοι που βρίσκονται στο ποτάμι δημιουργούν συναρπαστικά περάσματα και εμπόδια, χαρίζοντας μία μοναδική εμπειρία καθ’ όλη τη διάρκεια του rafting.

Ο Λούσιος ποταμός χύνεται στον Αλφειό όπου και συνεχίζουμε το rafting σε ακόμα πιο εντυπωσιακά περάσματα για να σταματήσουμε λίγο πριν το φαράγγι του Αλφειού στην ιστορική πέτρινη γέφυρα του Κούκου.

Περιοχή

Λούσιος - Αλφειός

Ο Λούσιος είναι ποταμός της Πελοποννήσου, παραπόταμος του Αλφειού, με μήκος περίπου 23 χιλιομέτρων. Σύμφωνα με την παράδοση πήρε το όνομα αυτό επειδή στα νερά του έλουσαν τον νεογέννητο Δία οι νύμφες Νέδα, Αγνώ και Θεισόα. Οι πηγές του βρίσκονται στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής, κοντά στο χωριό Καλονέρι και νοτιότερα στην περιοχή της αρχαίας Θεισόας.

Ο Λούσιος, αφού περάσει δυτικά της Δημητσάνας, όπου υπάρχει το Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης, διασχίζει ένα εντυπωσιακό φαράγγι μήκους 15 χιλιομέτρων και πλάτους περίπου 2 χιλιομέτρων, προτού καταλήξει στον Αλφειό, κοντά στην Καρύταινα. Στις δύο πλευρές του φαραγγιού βρίσκονται δύο ιστορικές μονές, η Μονή Φιλοσόφου και η Μονή Προδρόμου. Το φαράγγι χαρακτηρίστηκε, το 1997, περιοχή ενιαίου αρχαιολογικού χώρου και προστατεύεται από το υπουργείο Πολιτισμού.

Ο Αλφειός είναι ο μεγαλύτερος ποταμός της Πελοποννήσου και έχει μήκος 110 χιλιόμετρα. Πηγάζει στην Αρκαδία, κοντά στο χωριό Καμποχώρι, στους πρόποδες του Ταϋγέτου. Στην πορεία του δέχεται τα νερά των Ελισσώνα, Λούσιου, Λάδωνα, Ερύμανθου και του Κλαδέου. Tέλος χύνεται στο βόρειο άκρο του Κυπαρισσιακού κόλπου στην πλευρά της Ηλείας, κοντά στο Κατάκολο.